Ombyggnationen är igång i en av lokalerna i Månen i centrala Ljungby. Lokalen mellan Dressman och Kicks görs om för att bli Elgiganten phonehouse. Exakt när de ska öppna är oklart.

Fastighetsägaren till Månen är Heimstaden. Där jobbar Anders Nilsson med kommersiella lokaler.

Han bekräftar att det snart blir butik i en av de tomma lokalerna.

– Det var just centrumläget som Elgiganten var intresserade av för just den delen av sortimentet med telefoni, säger han.

– Vi har varit i kontakt med dem och de var intresserade av den här lokalen och vi var glada att kunna erbjuda dem den.

– Det är jättebra, för då syns det att det finns intresse av att etablera sig i Ljungby och utveckla stadskärnan och att det är intressant med centrala lägen och inte enbart de externa.

– Vi kan ju alltid hoppas på ett trendbyte och att man söker sig tillbaka, men jag tror inte att handeln vid Rosendal och Ljungbyporten är den stora konkurrenten till Ljungby centrum, utan det är nog att kunderna åker iväg, bland annat till Växjö, för att handla.

Även nätet och Ullared är konkurrenter till Ljungby centrumhandel, enligt Anders Nilsson.

Heimstaden har tomt även i källarplanet i Månen sedan leksaksaffären flyttade ut i våras.

– Vi jobbar både med kedjor och andra för etablering i huset. Men det är inte världens lättaste att locka kedjorna till Ljungby. Vi gör så gott vi kan.

– De har lite mer muskler om det blir en dipp, vilket kanske en lokal, mindre företagare inte har på samma sätt.

Smålänningen inte lyckats nå butikschefen och har därmed inget exakt svar på varför Elgiganten har valt att öppna en mindre telefonibutik i centrum.