Ihärdiga rykten har den senaste tiden placerat högerbacken i Premier League-klubben från nordöstra England.

På torsdagen blev värvningen officiell. Newcastle köper loss Lagankillen från den franska klubben Amiens och försvararen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– När en Premier League-klubb vill ha dig så blir du så klart lycklig. Jag vet att Newcastle är en stor klubb, så jag är väldigt nöjd med att skriva på för dem, säger Krafth till klubbens hemsida.

Det har tidigare spekulerats i en övergångssumma på cirka femmiljoner pund. Krafth kommer till en klubb som förra säsongen slutade på 13:e plats i Premier League och som till den kommande har bytt tränare. Ut från klubben gick populäre Rafael Benitez ochin kom Steve Bruce. Den nye tränaren har under sommaren värvat fyra nya spelare.

Förutom Krafth handlar det om högerbacken Jetro Willems samt anfallarna AllanSaint-Maximin och Joelinton.

Lasse glad

En som är glad angående för Krafths övergång till Newcastle är Markaryds tränare, Lasse Jacobsson, som även är scout för det svenska herrlandslaget.

– Det känns bra att Emil gjort klart med en ny klubb, men det allra viktigaste är att han kommer att få speltid och utvecklas, säger Lasse Jacobsson.

Vad tror du om Emils möjligheter att ta en plats i Newcastle?

– Jag tror de är ganska stora. Emil är en fysisk spelare som jag tror kommer få ”bättre betalt” i Premier League, än om han hade stannat kvar i den franska ligan.

Emil Krafth och hans Newcastle spelar seriepremiär på söndag hemma mot Arsenal.

Relaterat till artikeln