Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En ny solid ägarstruktur"

Nibe Group säljer - genom sitt dotterbolag Schulthess Group AG - 100 procent av aktierna i Schulthess Maschinen AG men blir samtidigt majoritetsägare i det nya ägarbolaget. Aktierna har ett värde av 150 miljoner schweizerfranc.

Schulthess Maschinen AG har varit ett dotterbolag inom Nibe Group sedan man köpte den börsnoterade schweiziska koncernen Schulthess Group AG i april 2011, inom vilken det tyska marknadsledande värmepumpsbolaget Alpha Innotec utgjorde den största delen och därigenom var anledningen till förvärvet.

– Fastän varken tvättmaskiner eller torktumlare tillhör vår kärnverksamhet gjorde vi redan från början klart att vi skulle fortsätta att agera som en ansvarsfull långsiktig ägare fram till dess att vi kunde hitta en annan ägarstruktur med affärsprinciper och värderingar liknande våra egna, för att härigenom säkerställa bolagets långsiktiga utveckling, säger Gerteric Lindquist, koncernchef för Nibe Group i en kommentar.

Samtidigt med försäljningen blir Nibe Group också majoritetsägare i det nya schweiziska ägarbolaget H. C. Holding Eta AG, där Helvetica Capital AG och deras investerare samt Schulthess Maschinens vd Thomas Marder och finansdirektör Martin Keller också är ägare.

Under de närmaste tre åren skall Nibe Group som majoritetsägare inneha 51 procent i det nya ägarbolaget.

- Tillsammans med övriga ägare bedömer vi att fundamentet till en framtida ny solid ägarstruktur är lagd. Nibe Group kommer att kvarstå som majoritetsägare i det nya holdingbolaget åtminstone fram till och med halvårsskiftet 2022, varefter vi avser att successivt avyttra vår ägarandel under en tre- till fyraårsperiod, fortsätter Gerteric Lindquist.