Viktoria Tolstoy kommer tillsammans med Krister Jansson att framträda i Virestads kyrka på torsdag kväll. Bakom konserten står Musik i Syd, ABF och Älmhults kommun.

– Viktoria Tolstoy är en artist som vi velat få till Älmhult sedan Musikriket startades. Hon har varit nummer ett på önskelistan, berättar Ingemar Almkvist.

Även Monica Jönsson på ABF ser fram emot konserten.

– Det är redan många kom kommenterat och tycker att det är positivt att vi tar hit en så stor artist.

Musikriket är ett samarbete mellan ABF, Älmhults kommun och Musik i Syd, och det bygger på tanken att "musik ska kunna spisas överallt, även på landsbygden eller på mindre orter". Under 2017 genomför Musikriket 39 konserter tillsammans med nio kommuner i Kronoberg och norra Skåne.

Musikriket har funnits sedan 2012 och Ingemar Almkvist tycker sig se en positiv utveckling under åren som gått.

– Musikintresset har ökat hela tiden. Det är trevligt att konserten denna gång hålls i Virestad kyrka där det av tradition kommer mycket folk till musikarrangemangen.

Tidigare artister som Musikriket ordnat konserter i Älmhults kommun med är Rigmor Gustafsson, Yvonne Tuvesson Rosenqvist och Musica Vitae samt Jojje Wadenius.

– Det har varit mycket bra musik genom åren, och till en billig penning. Musikriket är något som Älmhults kommun, Musik i Syd och ABF kan vara stolta över, tycker Almkvist.