– Allra bäst hade varit om en stor drake velat in där, någon som kan lyfta hela centrumhandeln, säger Patrik Hall på fastighetsbolaget Heimstaden.

I november 2015 såg det ut som att en ny

Det ryktades om att det var detaljhandelskedjan Clas Ohlson. Men på Heimstaden ville man då varken dementera eller bekräfta den uppgiften.

Sedan dess har det inte hänt så mycket positivt med Månen.

I år har klädbutikerna Stora Systers Mode och

Lekia flyttade ut från Månen förra året, men Clas Ohlson har inte flyttat in.

– Det är stora ekonomiska förluster att ha tomma butikslokaler, och vi jobbar hårt för att få nya etableringar till Månen, förklarar Patrik Hall på Heimstaden.

– Vi diskuterar med några presumtiva hyresgäster, men många ställer sig frågan om Ljungby är en bra köpstad.

Patrik Hall menar att Ljungby kanske är något för litet för att locka de stora butikskedjorna.

– Det är inte enkelt att locka nya butiker till mindre orter som Ljungby idag, det har blivit betydligt svårare de senaste åren. Utmaningarna är större idag med e-handel och andra handelsmönster och det krävs ett större köpunderlag, berättar han.

Patrik Hall vill inte avslöja namnen på de aktörer de för samtal med när det gäller Månen. Men det står helt klart att Heimstaden helst vill få dit stabila aktörer.

– Vi vill ha in långsiktiga hyresgäster som kan lyfta handeln i centrum i Ljungby. Vi tittar brett, det går inte vara bortskämd. Helst ska det vara ett nytt tillskott till Ljungby som kan stanna kvar länge, säger han.