Så var de dags igen, nu höjer Eon avgiften på sina elleveranser. Visst är det fantastiskt, man kan skylla på vad som helst för man har monopol på de hela. Det kan inte vara svårt att vara i en bransch där man kan höja priset på den produkt man säljer och veta att folk är tvingade att köpa den.

Samma sak med våra drivmedel, De är det första som staten höjer när det ska in mer pengar till statskassan. Vi har våra bilar och är mer eller mindre tvingade till att använda dem. Det är också därför som det inte händer något på den fronten. Man har vetat detta i åratal – att de fossila bränslena skitar ner vår miljö – men oljan har en oerhörd makt. Man har inte råd att ta bort den. Det där med vår miljö är bara kvalificerat skitsnack – det är bara en anledning för staten att hålla priset uppe på våra drivmedel.

Tillbaks till Eon: De satsar för framtiden och det kostar pengar kan man läsa. Då kan man fundera på vad de har gjort av sina pengar som de måste ha tjänat innan stormen Gudrun – för då la de förbanne mej inte mycket resurser på sina elnät.

Sen har vår kära stat också ett finger med i spelet, mycket lämpligt att beskatta.

E-off