1.) Hur tänker du följa Sveriges match på lördag?

2.) Tyskland, Argentina, Portugal och Spanien är redan ute ur VM. Hur kommer det sig att så många traditionellt starka lag misslyckats i detta VM:et tror du?

3.) Hur slutar Sverige-England och vem blir matchvinnande?

Jerry Andersson

Foto Hannah Lundqvist

Jerry Andersson, Trojaikon

1.) - Jag befinner mig på Mallorca just nu, har fyra veckor här varje sommar och har haft det så i 10 år. Men jag har möjlighet att följa Sveriges matcher även här nere och på lördag kommer jag göra det tillsammans med ett gäng på 15 personer. Bland annat med min familj och före detta Trojatränaren Martin Karlsson och hans familj, vi har bokat bord på en restaurang här som kommer sända matchen. Men egentligen tycker jag bäst om att följa matchen i lugn och ro hemma, men man får offra sig ibland och vara lite social vid såna här tillfällen.

2.) - Det är en intressant fråga. Man kan väl säga såhär; att det är lätt att bli etta men desto svårare att förbli etta. Några av dessa nationerna har nog slagit sig lite för mycket för bröstet och förlitat sig på ett fåtal spelare. Men i Spaniens fall är det kanske frågan om en generationsväxling. Sen tycker jag de stora nationerna fortfarande spelar bra fotboll och att det handlar om marginaler som gjort att en del av de stora nationerna fallit bort. Men även om jag är lite gammaldags och helst vill se de större fotbollsnationerna gå långt så är det positivt för sporten att den breddas.

3.) - Jag har en känsla för att Sverige tar det, man är inne i en bubbla och försvaret samt målvakten är riktigt bra. Senaste segern, mot Schweiz, gjorde kanske också att man fått lite mer självförtroende offensivt. Sen England kan ha lite näsan i vädret och underskatta Sverige, men jag tror målvakten blir matchhjälte på lördag.

Joakim Pohlman

Foto Leif Lundström

Joakim Pohlman, politiker

1.) - Jag är uppe i min sommarstuga och vi är ett gäng här på 10-15 personer som ska samlas på grannens altan och följa matchen på storbilds-tv med lite tilltugg och pilsner. Det ska bli härligt! Vi hejar på så gott vi kan och gapar och skriker när Sverige gör mål, likt alla andra svenska supportrar.

2.) - Det har verkligen varit en öppen historia vilka som ska gå vidare i detta VM. Exempelvis kollade jag Japans match mot Belgien och jag tycker de spelade en riktigt rolig fotboll och utmanade Belgien. Jag tror de mindre fotbollsnationerna kommit närmare de större i och med att vi idag har spelare från hela världen som spelar i de stora fotbollsligorna och ta lärdom, därmed har det blivit jämnare. Sen tycker jag det är jätteroligt att Ryssland tagit sig vidare, det är alltid lite speciellt när värdnationen spelar.

3.) - Jag tror Sverige vinner med två mål. Jag hoppas att Marcus Berg kan komma igång lite och göra något mål men jag tror det blir en tuff match och då blir Granqvist matchhjälte!