Ljungby visade redan i gruppspelet att det något på gång då toppseedade laget från Göteborg fick se sig utslaget av Ljungbys ungdomar Frida Johansson/Elise Nord och Ida Edstöm, som för dagen spelade ihop med Nora Lundmark, Stockholm..

Ljungbys damlag med Selma Obradovac/Alina Reinhold och Emma Ljunggren/Camilla Johansson tog sig båda lätt vidare från sin grupp.

De rutinerade spelarna Syllan Johansson/Anneli Kämäräinen hade snabbt klarat av sina motståndare och var klara för kvartsfinalen.

Här blev det tuffa matcher mellan fyra av Ljungbylagen med endast två bollar och avgörande set som fick skilja vilka som skulle vidare till pallplatserna.

Emma Ljunggren/Camilla Johansson fick sedan ge sig mot Stockholmsjuniorerna Mia Birkedal/Cecilia Malm med 19-21, 16-21, medan Ida Edstöm/Nora Lundmark överraskade Syllan och Anneli med att ta första set. Men detta vände man till seger med fina servar och finalen var klar.

Syllan som hade samma motståndare för två veckor sedan på U18 SM - med då som coach vid sidan av planen - var inställd på en tight match.

Lagen vann var sitt set och finalen skulle avgöras med ett skiljeset. Men med smart spel och rutin i benen kunde Syllan och Anneli ta hem finalen 21-16, 17-21, 15-11 och säkra 30 rankingpoäng inför SM i augusti.