Erik Bäckman erkände att det väl egentligen var hans syster Madeleine som tog initiativet och anmälde honom till Bonde söker fru. Något han tyckte var bra eftersom det där med att söka efter någon var någonting han nog behövde lite hjälp med.

”Jag har väl alltid älskat mitt jobb lite för mycket. Nu är det dags att ”fördela kärleken och ge mycket till rätt kvinna också och då blir det nog lättare att slita sig från jobbet”, berättade Erik för Smålänningen i april och nu är det dags.

På onsdagen, den 28:e september, är det premiär för bönderna i tv där Erik Bäckman är en av dem.

Även om Erik är ung så är han i tanken redo för familjelivet och vill träffa någon som också är det.

– Det är det viktigaste, att träffa någon med samma ideologi där familjelivet och det enkla i vardagen är det som betyder mest. Det är ju vardagstimmarna som är flest och mest värdefulla, säger Erik.

Linda Lindorff beskriver Erik som en mogen man i en ung pojkes kropp som helst skulle ha fru och barn redan igår.

– Han har försökt säga det till tjejer, både i hans egen ålder och lite äldre, men på grund av hans unga ålder tar ingen honom på allvar. Men det ska jag säga er, den här killen är fullkomligt redo att skaffa familj, säger Linda.

Nu får tittarna följa hur det gått för Erik i jakten på att finna den rätta.

Möt Erik på: http://www.tv4.se/bonde-söker-fru/klipp/lär-känna-eric-3339055

I den nya omgången får tittarna också stifta bekantskap med tvillingbröderna Eric och Oscar Dieden, dressyrryttaren och modellen Sigrid Bergåkra och "Bonde-Stefan" Hildingssons svärfar, för att nämna några av deltagarna.