På fredagen slår flera butiker upp dörrarna tidigare än vanligt. Det är Black friday och särskilda erbjudanden ska locka köpsugna konsumenter.

Man brukar säga att allt är inte guld som glimmar och så är även fallet med vissa reaskyltar, enligt Christina Söderberg som är sparekonom på jämförelsetjänsten Compricer.

Man har kunnat se att man ibland höjer priset precis innan för att kunna sänka efter. Det viktigare är att man helt enkelt kollar på en jämförelsesajt för att se ungefär vad det kostar,

Carl Vult von Steyern som är Sverigechef på Prisjakt uppmanar shoppingsugna att se över prishistoriken. Flera sidor erbjuder överblick där du kan se hur priset utvecklat sig, så att produkten inte varit billigare tidigare.

De största prissänkningarna förra året på produkter som högtalare, hörlurar, tv-spel och datorspel, en verklig prisnedgång på 18-26 procent jämfört med det billigaste slutpriset på marknaden.

Carl Vult von Steyern rekommenderar att man väntar med att handla datorer, vitvaror och skor till ett senare tillfälle. I alla fall om trenden från förra året fortsätter, där den genomsnittliga prissänkningen på dessa produkter låg mellan 8-11 procent i verklig prisnedgång.