Läser du via appen? Titta på sändningen här.

Tre svenskar är skadade i dåden i Bryssel, uppger Johan Tegel, tillförordnad chef för utrikesdepartementets presstjänst, för TT.

– En svensk kvinna befinner sig på sjukhus, enligt uppgift allvarligt skadad, säger han.

Hon är i 40-årsåldern och arbetar för EU-kommissionen, uppger tidningen NSD som har talat med anhöriga till kvinnan.

– Hon har undvikit tunnelbanan i några månader, sedan har hon uppenbarligen åkt tunnelbanan i morse, säger kvinnans syster till tidningen.

UD har ännu inte uppgett var i Sverige de skadade är hemmahörande. Fortfarande finns fyra svenskar som anhöriga inte har kunnat nå, enligt UD.

Helvetet i Bryssel utbröt vid åttatiden på morgonen.

– En man skrek något på arabiska och sedan hörde jag en enorm explosion, berättar Alphonse Lyoura, som jobbar med att kontrollera bagage på Brysselflygplatsen Zaventem, för nyhetsbyrån AFP.

Lyoura beskriver ett fullständigt kaos inne i avreseterminalen, med människor som fått kroppsdelar krossade eller avslitna, livlösa kroppar och andra som var täckta i blod.

– Jag hjälpte sex eller sju skadade. Vi drog ut några som inte rörde sig. Det var total panik överallt, säger Lyoura.

Två explosioner inträffade inne i avgångshallen. Och strax därpå small det igen men nu inne i centrala Bryssel, vid tunnelbanestationen Maalbeek, mitt inne i EU-kvarteren.

IS säger sig ha utfört attackerna, enligt uppgifter till Reuters. Myndigheterna har släppt övervakningsbilder från flygplatsen på tre män som misstänks vara inblandade.

På bilder från brottsplatserna syns enorm förödelse. Vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen talades om ett tiotal döda på Zaventem och runt 20 vid Maalbeek. Hundratals har skadats, i större eller mindre grad.

– Jag såg flera småskadade, med rispor i ansiktet och sönderrivna kläder. De ser ut som om de har varit i krig, berättar norskan Lillann Weggersen, som blev vittne till evakueringen, för nyhetsbyrån NTB.

Ett enormt polispådrag har dragits i gång. Hotnivån i Bryssel har omedelbart höjts till maxnivån fyra, precis som efter terrordåden i Paris i november.

– Det här är en svart dag i Belgiens historia. Vi har fruktat ett terrordåd och nu hände det. Vi måste möta den här tuffa prövningen genom att stå enade, säger premiärminister Charles Michel i belgisk tv.

En tredje sprängladdning som hittades har oskadliggjorts av tekniker på flygplatsen, som ska hållas stängd även på onsdagen.

I centrala Bryssel är stämningen dov och dämpad. Sirener skär genom luften samtidigt som all annan trafik nästan helt ligger nere. All kollektivtrafik stängdes av direkt efter dåden. Tre dagars landssorg har utlysts.

Gågatan Anspach håller på att fyllas av otaliga meddelanden i krita på asfalten. "Be för Belgien", "Var inte rädda" och "Enade mot hatet" är några av budskapen, på mängder av språk, som skrivits ned av förbipasserande belgare och turister.

– Vi hade lektion här intill och några av våra vänner gick hit och började. Det är mest budskap om kärlek och vänskap, berättar Fabiola – en av de unga mediestudenter som dragit i gång initiativet.

Hon åkte tunnelbana förbi Maalbeek bara någon timme innan det small.

– Det är en konstig känsla. Det är en helt vanlig dag – men alldeles fruktansvärd, säger hon.

Nervositeten för fortsatta dåd är uppenbar. Från de belgiska kärnkraftsverken Doel och Tihange har all icke nödvändig personal skickats hem. Flera EU-kontor i Bryssel har evakuerats. Enligt uppgifter på tisdagseftermiddagen efterspanas fortfarande minst en person för händelserna på flygplatsen.

En av dem som var där när det small var Svenska Dagbladets Brysselkorrespondent Teresa Küchler.

"Min första tanke var tveklöst: det där var en bomb, nu spränger de flygplatsen i luften. Nu kommer hämnden för Abdeslam", skriver hon på svd.se.

Abdeslam – Salah i förnamn – är den länge efterspanade terrorist från novemberdåden i Paris som belgisk och fransk polis till sist lyckades få tag i så sent som i fredags. Flera andra Brysselbor och belgiska medborgare var inblandade i Paris.

Deras hemstad har dock hittills varit skonad från liknande händelser.

Fram till nu. (TT)