Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för att ha knuffat polis

En Markarydsbo har dömts till två månaders fängelse för att ha knuffat en polis i samband med ett polisingripande i Kalmar. Dessutom döms Markarydsbon för grovt rattfylleri.

Rubriceringarna är "försök till våld mot tjänsteman" och "grovt rattfylleri". För detta har en Markarydsbo nu fått två månaders fängelse av Växjö tingsrätt.

Det var när Markarydsbon befann sig i en lägenhet i Kalmar, i september 2017, som han knuffade en polisman som hade kallats till dit i samband med ett misstänkt brott. Markarydsbon och andra personer i lägenheten greps av polisen.

Markarydsbon kom också i juli, förra året, körandes i bil på vägen mellan Hökön och Diö. Körningen slutade ute på en åker.

Alkoholkoncentrationen i förarens utandningsluft uppmättes till 0, 90 milligram per liter. Han hade då kört genom en korsning utan att stanna. Dessutom hade han, enligt tingsrättens dom, legat för nära framförvarande fordon och gjort en omkörning i en vänstersväng samt kört på fel sida om en refug.

Markarydsbon erkänner brott. Detta med undantag av att han skulle ha kört för nära den framförvarande bilen, gjort en omkörning i en vänstersväng, och kört på fel sida om en refug.