Fanny Roos höll för favorittrycket i Finnkampen och tog enkelt hem segern i huvudgrenen kula. Ryssbytjejen inledde tävlingen med 16.76 innan hon följde upp med tre raka stötar över 17 meter – den längsta mätte 17.95 och var överlägset längst i tävlingen.

– Det var jättekul att vi tog dubbeln och jättekul att Frida gjorde så bra. Det var superkul att tävla och jag är nöjd med segern, sa Fanny till Sveriges Radio efter tävlingen.

Men Fanny var inte helt nöjd med sitt resultat.

– Jag hade velat göra lite längre. Jag får ta med mig att jag vann och gjorde det jag skulle, säger Fanny och summerar sin säsong:

– Det har varit väldigt upp och ner. En stor miss på EM och så, men jag gjort flera tävlingar över 18 meter och varit ännu stabilare där. Jag tar med mig det till nästa säsong och hoppas göra det ännu bättre då.

Tvåa i kultävlingen slutade Sveriges Frida Åkerström på nya personbästat 17.11 medan tävlingens tredje svenska Amanda Malmehed blev femma på 15.41.

Fanny tävlade även i diskustävlingen och slog personligt rekord med 55.79 meter och slutade tvåa bakom finskan Sanna Kämäräinen.

De svenska damerna vann Finnkampen för tredje året i rad.