I början av juli arrangerades svenska ungdomsmästerskapen i simning i Norrköping. Ifrån Ljungby Simsällskap hade en lyckats att kvala in på fyra olika grenar och det var 14-åringa Levente Nagy. Grenarna var 100 meter bröstsim, 100 meter frisim, 200 meter medley och 100 meter fjärilsim.

Nagy inledde tävlingen för sin del med 100 meter bröstsim och fick till ett fint lopp som resulterade i ett nytt personligt rekord på 1.16.22, vilket är en förbättring med cirka en sekund ifrån den tiden han lyckades simma ett par veckor innan på hemmatävlingen Sydow Sprinten.

Dagen efter var det 100 meter frisim på schemat. Levente bestämde sig för att satsa hårt ifrån start och försöka knipa en finalplats. Tyvärr så räckte det inte hela vägen och det blev en tid på nästan sekunden över sitt personliga rekord. Efter lite återhämtning väntade 200 meter medley, som var tungt och det blev en tid på cirka tre sekunder över det personliga rekordet.

Levente avslutade sitt SUM-SIM med 100 meter fjärilsim och där lyckades han slipa sitt personliga rekord och hans nya tid lyder 1.06.46.