Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera drabbade av stölder i Ljungby

Under den senaste veckan har så väl butiker som husägare och bilister utsatts för stölder. Från butiken Paparazzi stals två märkesjackor.

I onsdags eftermiddag kom två män i 30 till 40-årsåldern in på Biltema i Ljungby. Under sitt besök stoppade de på sig samtliga 168 sticksågsblad som fanns på hyllan i butiken.

På övervakningsfilmen kan personalen i butiken se hur männen troligtvis har specialsydda jackor med stora fickor som de lagt ner sticksågsbladen i. Stölden skedde vid 17.30-tiden och godset var värt cirka 8 300 kronor.

Även klädbutiken Paparazzi har haft ett liknande besök. Det var på torsdagseftermiddagen vid 17.30-tiden som två män kom in i butiken. Männen som var i 40-50-årsåldern utmärkte sig lite enligt personalen, men det var först när männen lämnat butiken som det uppdagades att de stulit. Männen fick med sig två jackor av märket Morris till ett värde av sammanlagt 4 000 kronor.

Det har också inträffat stöld ur fordon, och stölderna inträffade med kort mellanrum. En av bilarna stod i torsdags parkerad mellan Citygross och Elgiganten och när dess ägare kom tillbaka efter en stund hade en ruta krossats. Ur bilen hade en väska, två mobiler och en bärbar dator stulits.

Vid ungefär samma tid stannade en man för att köpa kaffe på McDonalds och när han kom tillbaka till sin bil upptäckte han att en ruta krossats. Ur bilen hade en dator och en väska stulits.

I torsdags eftermiddag inträffade också ett inbrott i Össjö. En kvinna fick bilder från sitt larmsystem som visade att en mörkklädd person rörde sig i hennes hus. Hon åkte direkt hem, men när hon kom fram hade tjuven redan lämnat platsen. Huset var genomsökt och det är ännu oklart vad som stulits. Polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.