Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera fall av skadegörelse i Älmhult

Polisen har fått in ett flertal anmälningar från boende Älmhult, och det gäller både skadegörelse och bråk.

Det första av fallen av skadegörelse inträffade i förra veckan, någon gång mellan onsdagen och fredagen. Då har Torngatans förskolas utemiljö utsatts genom att någon eller några haft sönder en leksakslåda och förstört sittbänkar. Vid samma tid har även Vitsippans förskola utsatts för skadegörelse. Där har det eldats på bord och bänkar i förskolans utemiljö, och det har även skräpats ner genom att det slängts fimpar och godispapper där förskolebarnen ska leka.

Under lördagskvällen skedde en annan typ av skadegörelse när ett gäng killar sågs kasta ägg på ytterdörren ett hus i centrala Älmhult. Och under söndagen stoppade en polispatrull en personbil på Östra Esplanaden och föraren fick blåsa, och visade sig ha en promille i utandningsluften. Mannen som nu misstänks för grovt rattfylleri är i 30-årsåldern. Under helgen ska det också ha inträffat ett slagsmål mellan två personer på en livsmedelsbutik, men polisen har inga mer uppgifter om detta utöver att personerna slogs om kryddpåsar.