Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera gripna efter motormässan – fylleri i natt

Flera personer greps av polisen under Motormässan i Jönköping på fredagen. Under natten till lördagen omhändertogs femton för fylleri. – Det var ändå en förhållandevis lugn natt, säger Tord Sevelius vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Motormässan i Jönköping har lockat drygt 20 000 människor från hela landet till Elmia på fredagen och i med det så har polisen även haft fullt upp.

Det var mycket arbete kring den täta trafiken.

– Det har varit grymt mycket trafik under hela dagen, men det har flutit på väldigt bra. Efter stängning samlades många sedvanligt på A6-området, men även där var det relativt lugnt under kvällen bortsett från några gripanden, säger Niklas Boman, presstalesperson vid polisen.

Polisen gjorde inte mindre än 189 nykterhetskontroller och delade ut över 30 böter mot brister i fordon och trafikbeteende. Två bilister saknade körkort.

Under fredagen så har polisen, utöver att ingripa vid ett mindre antal ordningsstörningar också gripit sju personer för diverse brott.

Två har gripits för misshandel, en för brott mot vapenlagen, en för drograttfulla och tre för ringa narkotikabrott.

Utöver dessa så har även en person efterlysts för brott mot utlänningslagen.

Efter klockan 22 fortsatte polisens arbete kring fylleri och allmänt stök i Jönköping. Ingen greps för brott, men femton fick omhändertas för fylleri.

– Jämfört med andra år var det en förhållandevis lugn natt. Troligen har kylan varit lite dämpande, säger Tord Sevelius vakthavande befäl vid polisregion Öst.