Värnamo

Flera polispatruller jagade en bilist på E4 under natten.

Foto Johan Nilsson/TT

Relaterat till artikeln

Det var vid halv femtiden på onsdagsmorgonen som polisen i Jönköping larmades om en bilist i höjd med Lagan som färdades norrut på E4 i höga hastigheter.

Mannen var på väg mot Värnamo men hade enligt polisen vägrat stanna på patrullernas uppmaning. Sex patruller tog upp jakten på bilisten.

Istället slutade biljakten i en villaträdgård i ett lugnt villaområde i Bredaryd. Mannen försökt fly till fots i samhället, men spårades av en hundpatrull från Jönköping till en lekstuga en bit från olycksplatsen.

– Vi fick uppgifter från kollegorna inom region syd att han körde för fort. Han stannade och sprang iväg men det tog inte lång tid innan hundpatrullerna lyckades spåra upp honom, säger presstalespersonen Björn Öberg.

Jakten varade i ungefär en timme innan polisen fick stopp på mannen. Han misstänks nu för drograttfylleri, dopingbrott, narkotikabrott, grov olovlig körning, brott mot knivlagen och hastighetsöverträdelse.

– Han togs med för provtagning och är frihetsberövad. Han är misstänkt för bland annat dopningsbrott och hade en del narkotika i bilen och dessutom flera knivar. Så han hade väl sina skäl att inte vilja bli stoppad, fortsätter Björn Öberg.

Den misstänkte bilföraren är i 40-årsåldern och bor i Mullsjö och bilen var inte stulen, uppger polisen.