Två flickor var på väg till en fotbollsträning i Lidhult då en främmande man överföll den ena flickan bakifrån och antastade henne. Händelsen inträffade vid 16.30-tiden på onsdag eftermiddag.

Flickan lyckades slita sig loss från mannen och sprang sedan till en av sina fotbollstränare, som larmade polis. Flera polispatruller kallades till platsen och senare under onsdagskvällen kunde polisen spåra och gripa en misstänkt gärningsman.

– Flickan berättade en hon tidigare sett hon honom på Ica och via en övervakningsfilm därifrån kunde vi identifiera honom och få fram en adress, säger Henrik Johansson, inre befäl på Kronobergspolisen

Vi genomförde en husrannsakan och grep honom misstänkt för sexuellt ofredande, men han är överlämnad till sjukvården.

Polisen uppger för tidningen på torsdagsmorgonen att den misstänkte mannen inte tidigare är känd för liknande brottslighet. Polisen har inte heller några uppgifter om att liknande fall har inträffat i Lidhult eller på andra platser i närområdet den senaste tiden.

Självklart är det så att den här typen av händelser ofta rör upp mycket känslor. Men det är värt att tänka på att det alltid känns tryggare om polisen har kunnat gripa en gärningsman och att en brottsutredning har kunnat inledas. Det är stor skillnad jämfört med om gärningsmannen inte har kunnat gripas och människor känner oro för att en sådan person är på fri fot, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen i region Syd.