På vissa av de orter vi bedriver verksamhet på är konsultmarknaden i princip sönderbearbetad - vi har redan varit i kontakt med alla som besitter den kompetens som vi efterfrågar och anställt många av dem. Det stora behovet av att rekrytera fler kvarstår dock.

Det konstaterar Concids vd Peter Hellgren i ett pressmeddelande på fredagen.

En del av lösningen, för att fånga in rätt IT-kompetens framöver, är att lansera ”Hemvändarverket” - ett koncept där ett hemvändarbidrag erbjuds till den person som flyttar till en av de orter där Consid är verksamt och väljer att jobba för bolaget.

Då erbjuder Consid 70 000 kronor samt hjälp kring flytten i form av förmedling av till exempel bostadskontakter och rekryteringskonsulter som kan hjälpa till att hitta yrkesmöjligheter för eventuell respektive.

Vi har också mycket kontakter bland de många aktiviteter som kan komma att bli aktuella för den anställdes barn. Därmed tror vi oss kunna täcka in och göra allt det som kan kännas motigt med en flytt enklare för de som väljer att vända hem, säger Peter Hellgren i pressmeddelandet.

I dag finns Consid - som erbjuder konsulttjänster inom management, IT och digital marknadsföring - blanda annat i Jönköping, Örebro, Norrköping, Linköping, Ljungby, Sundsvall, Värnamo och Växjö. Hemvändarbidraget går att söka fram till och med den 31 maj i år.

Consid är även verksamma i Uppsala, Stockholm, Malmö och Göteborg, men de som vill flytta dit för att jobba omfattas inte av erbjudandet om hemvändarbidrag.