Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte lura 89-åring på 199 kronor

En Agunnarydsbo har anmält till polisen att någon försökt lura honom på pengar. Men eftersom bedragaren talade danska gick denne bet.

En 89-årig man som bor i närheten av Agunnaryd har anmält att han i lördags eftermiddag blev uppringd av en bedragare. Mannen svarade och fick höra att han utsatts för id-kapning. Eftersom personen på andra änden talade danska hade mannen svårt att förstå vad som sades, och han lämnade över luren till sin dotter.

Dottern fick då höra att hennes pappa skulle ha utsatts för identitetskapning i Danmark, och att den som ringde var skyldig att enligt lag att berätta detta. Mannen påstod sedan att han kunde hantera det hela om mannen betalade honom 199 kronor. Om mannen istället valde att ringa genom växeln skulle hanteringen istället kosta 500 kronor. När bedragen kommit så här långt hade mannens dotter förstått att han inte hade ärligt uppsåt, och hon valde helt sonika att lägga på luren och senare polisanmäla det hela.