Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräckt bedrägeri i Ljungby – äldre man lurades på tusentals kronor

I torsdags kom en äldre man in på polishuset i Ljungby och anmälde att någon hade tagit ut runt 60 000 kronor från hans bankkonto.

Mannen berättade för polisen att han tidigare under dagen hade blivit uppringd av en person som sade sig vara från banken.

Personen i luren lät trovärdig och berättade att någon skulle komma och hämta hans bankkort inom tio minuter och att han då skulle uppge en kod.

Mycket riktigt kom det en person och hämtade kortet och mannen uppgav sin kod. Efter cirka en halvtimme har någon sedan gjort ett par kontantuttag samt handlat för 40 000 kronor på Elgiganten i Ljungby.

– Efter anmälan gick jag direkt upp och pratade med en kollega som åkte upp till Elgiganten. Där fick han se en film på två män. Jag vet inte om de är identifierade än men vi fick bra signalement på dem. Nu jobbar vi med det och vi får se om mannen känner igen dem, om det är samma personer som hämtade kortet, säger stationsbefälet Sven-Erik Thyr.

Sammanlagt blev mannen av med cirka 60 000 kronor.

I Jönköping inträffade ett liknande fall av bedrägeri. Där var det ett äldre par som blev lurade av minst två bedragare, vilket resulterade i att de blev av med minst 25 000 kronor.