När tidningen når Lars vid klockan 06.00 svensk tid, är det inte den segervissa stämning de demokratiska väljarna hade hoppats på. Trots att Hillary Clinton tog hem New Mexico, tickar vallokalernas klockor mot en republikansk vinst – med Donald Trump som president.

— Det kom precis fram en kvinna och frågade om jag fortfarande hade hoppet kvar, men det kan jag ju inte säga att jag har, berättar Lars Edqvist.

— Jag har en biljett till Sverige om några dagar, men nu funderar jag på att åka hem redan imorgon.

Lars har rest runt i USA i tre veckor, och har bland annat besökt Washington, Nashville, Memphis, Dallas och nu Albuquerque. Under sin resa har han följt med Clintons gräsrotskampanjare, de som går runt och knackar dörr för att rekrytera röster.

— Många är rädda för polariseringen. De kvinnor som jag gått runt med har berättat att de inte vågat sätta upp skyltar i sin trädgård för att berätta vad de röstar på, för då skulle grannarna bli arga. Det har blivit väldigt polariserat, säger Lars.

Du låter lite skakad?

— Jag är skakad. När jag reste runt i New Orleans såg jag fem gånger fler bildekaler för Bernie Sanders [Hillary Clintons tidigare rival om den demokratiska presidentkandidatposten] än vad jag såg för Clinton. Jag såg inga alls för Donald Trump. Men sen vann han där, säger Lars.

Lars tycker också att det finns paralleller till när Storbritannien gick till val om brexit, ett val som många trodde skulle sluta med att Storbritannien skulle stanna kvar i EU. Men dagen efter vaknade världen upp till nyheten att Storbritannien lämnade den europeiska unionen.

— Jag har pratat med många taxichaufförer som tror att allt kommer lösa sig bara Trump vinner. Men de kommer ju bli gruvligt besvikna, och jag är rädd att vi kommer se många paralleller till valet i Storbritannien. Många röstade för brexit, men sen vaknade de upp dagen efter och ångrade sig. Jag tror att vi successivt kommer se folk som ångrar sin röst, säger Lars.