Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Werner klassvinnare i Gotland Grand National

Fredrik Werner från Strömsnäsbruk och tävlande för MK Tranan var i helgen på plats på Gotland och tävlade i Gotland Grand National. Och det gick bra för Werner som blev klassvinnare.

– Ja, det gick vägen även den här gången. Det var tuffa förhållanden då det regnade mycket under fredagen vilket gjorde att leran blev klibbig och tung, berättade Fredrik, som försvarade sin titel som segrare i motionsklassen 40-49 år för sjätte gången i rad.

Inga incidenter

620 förare ställde upp i Fredriks klass, men endast tre deltagare lyckades hinna med sex varv på de drygt tre timmarna tävlingen pågick, där varje varv mätte 23 kilometer.

– Jag råkade inte ut för några incidenter utan klarade mig genom tävlingen med både tur och skicklighet. Då vi startade i den sista gruppen hann jag med runt 2 000 omkörningar, berättade Fredrik, som kom i mål som segrare på tiden 3.24.14.

På det var på det exakt fyra minuter före tvåan Magnus Blom, Bodafors MK. Trea kom Patrik Erlandsson, Kungsbacka på 3.33,06.

Detta var sista året för Fredrik i denna klassen, så nästa år får han tävla i 50+-klassen.

– Det var ett bra avslut på säsongen och nu ser jag fram emot nästa år, sade Fredrik.

Sönerna på plats

Med på plats under GGN fanns även sönerna Albin och Herman som skötte peppning, tankning av hojen, byte av glasögon, påfyllning av vätska och energi.

– De har varit med några år nu och vet vad som gäller. Deras stöd är inspirerande och vi har blivit ett härligt team, sammanfattade Fredrik Werner.

GGN är en av världens största endurotävlingar och har körts sedan 1984. Tävlingsplatsen är förlagd till Tofta skjutfält utanför Visby.

Ursprungligen gick tävlingen under svåra förhållanden, men under senare år har tävlingen gjorts enklare för att fler ska kunna deltaga.