Kring banan för Silversprinten trängdes bilarna, både de som skulle köra och de som ville se alla sladdar och höra mullret.

Det var Älmhults Motorklubb som bjöd in till vägarna i Millebygden utanför Pjätteryd.

Tävlingsledare tjugoåriga Hanna Lilja från Liatorp höll koll och tyckte att det var jätteroligt att så många körde och att intresset för att se premiären för denna rallytävling Silversprinten var så stort. För trots det kyliga vädret så var det många på plats.

Hanna berättar att det denna dag är hela 48 ekipage som kör. Att Hanna hamnade bland alla bilar är egentligen inte så konstigt. Hon var med på en tävling redan som fem månader gammal. Det är pappa Roland Lilja som hon ärvt intresset av.

Hon är dock inte ensam i allt detta. Hon har även sex andra i kommittén vid sin sida plus drygt tiotalet medhjälpare vid start och mål. Bland dem finns bland annat Björn Larsson, Dennis Frankenstein och Albin Karlsson. Det gäller att ha koll på allt så att det flyter på.

Det är många olika dialekter som hörs bland de som kör, från Falköping kommer Robin, Carl och Emil som är där för att prova bilen för grussäsongen. De tre är eniga om att det är farten och sladdarna som lockar.

Aron Gunnarsson från Strömsnäs är där och åker ihop med pappa Jesper Gunnarsson. Tydligt är att rally verkar vara någonting som blir en familjegrej. Kenny Andersson berättar att hans son Hugo fick börja sitt liv med att kolla på Rallycross redan som nyfödd på BB.

Det finns dock de som sparar sina bilar en vecka till, för det är många som redan har planerat in nästa helg då det är dags för Silverkongen som körs den 22 april. Där är Hanna Lilja också med, men då som sträckchef. Då är det Kent Rydh som tar över rollen som tävlingsledare.

Så är det dags och gruset som far hörs lång väg för att sedan överröstas av mullret från de 48 ekipagen som ett efter ett sticker iväg. Visst är det fart och visst är det sladdar, precis som det ska vara. Eller som någon förare sa; ”Inga möten, fulla spjäll och bara att köra på”.