Sabine Holmback bor centralt i Ljungby, men varje dag tar hon sig till sitt arbete på Långgatan med sin trehjulade cykel, då vädret tillåter det.

Tack vare den så hänger hon också med sina syskon på cykelturer och tar sig själv till crossbanan en gång i veckan.

Sabine berättar att cykeln var låst med ett kraftigt vajerlås som någon helt enkelt hade klippt av.

– Den som har tagit den borde förstå att en sådan cykel tillhör någon som verkligen behöver den av en anledning. Sabine har själv jobbat ihop pengarna för att köpa den och en ny kostar mellan 12 000 och 15 000 kronor, berättar Sabines pappa Erik Holmback.

Erik berättar också att vad han vet så finns det inte mer än tre sådana i Ljungby och två av dem är blå, en av dem är Sabines.

– Cykeln är en stor bit av hennes frihet och även om vi hoppas på att försäkringen täcker förlusten så är det en självrisk och en massa jobb att skaffa en ny, säger Erik.

– Jag blir både ledsen och arg, säger Sabine som nu hoppas på att någon har sett eller ser hennes cykel så att hon kan få tillbaka den. Eller att den som tagit den förstår att ställa tillbaka den.

Stölden är polisanmäld och det är till polisen man vänder sig om man skulle få syn på den. Cykeln är blå och av märket Skeppshult.