Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra utvisas efter fräcka äldrestölderna i Sverige

Två män och två kvinnor från ett annat EU-land döms till fängelse och utvisning från Sverige. Det efter att ha gjort sig skyldiga till 34 stölder mot äldre personer, främst kvinnor, rapporterar Expressen.se under måndagen.

De två parens stöldoffensiv mot äldre inleddes i november 2017. Bland annat slog de till mot boende i Tenhult, Skillingaryd, Forserum, Nässjö och Anneberg.

Parens tillvägagångssätt för att lura in sig hos offren skedde ofta genom att en av kvinnorna ringde på ytterdörren och bad om till exempel mat eller vatten.

– När en av oss blev insläppt i bostaden så smet den andra in för att leta efter saker som vi kunde stjäla, säger en av de dömda i polisens förhör, skriver Expressen.se.

Pengarna som de dömda kom över efter stölderna i Sverige användes till restaurangbesök och bostadsrenoveringar i hemlandet, skriver tidningen vidare.

I december 2017 greps två av personerna i närheten av Hudiksvall. De släpptes kort därefter i brist på bevis, men medan utredningen pågick stärktes misstankarna och de två paren blev internationellt efterlysta. Ett av paren greps senare i Danmark medan det andra paret frivilligt tog kontakt med polisen i Hudiksvall.

De fyra personerna dömdes nyligen i Hudiksvalls tingsrätt till 2,5 års fängelse och tio års utvisning.