– Jag måste ha en bil för att ta mig fram, varför då inte en snygg fin bil som är mycket roligare att köra, säger Patrik Andersson från Halmstad.

Patriks Desoto från 1960 är hans stora intresse. När han fann den så var det en ren skrothög som han sedan lagt åtskilliga timmar på att leta delar till, lagat, fixat och bytt delar på för att få den i originalskick.

– Det är bilen, känslan, ljudet, motorintresset, utseendet, arbetet man lägger ner, gemenskapen med likasinnade, säger Magnus Lyngfält från Halmstad som sitter skönt i sätet på sin Cadillac från 1963.

I passagerarsätet sitter flickvännen Linda Sultan och i baksätet sitter Magnus mor och far Ulla-Britt och Kurt Lyngfält.

Ytterligare en skönhet är på plats, en Pontiac Persienne årsmodell 1959, köp i Puerto Rico av ägaren Göran Eliasson från Kinnaved. Kaka söker maka och intresset för att montera ner bilen i molekyler för att göra den i ordning har han delat med sambon. Det är hon som har sytt allt i inredningen. Göran själv tror inte att det räcker med 1 000 nedlagda timmar för att få bilen i det fina skick den är i dag. En stolthet erkänner han.

Från Ljungby kommer Lasse Berg och Nettan Karlsson i Lasses Volvo Amazon från 1967, i baksätet ligger en kudde med logotypen från gamla Rattugglan på.

Det står en man vid en otroligt röd traktor av märket Porsche diesel från 1958.

Mannen är Sivert Gustavsson från Räftele. Den ägs av Siverts son men det var Sivert som en gång gav sonen den, när sonen var nio år.

Tillsammans har de hållit den i det fina skick den är.

Helt klart är att om alla är där för att de vill träffa likasinnade med intresse för fordon av äldre modell så har de kommit rätt, för där är många som går mellan fordonen och njuter nostalgiskt.