Enligt tidningen har en markägare överklagat länsstyrelsens beslut om att tillåta rallykörning på väg 18066 mellan Fagerhult och Hå. Grannarna hävdade att de aldrig har fått säga sitt i frågan och att vägsamfälligheten som godkänt rallyt på sträckan inte finns.

Transportstyrelsen, som tog emot överklagan, gav markägaren rätt.

Efter beskedet valde Älmhults Motorklubb att stryka den aktuella sträckan från tävlingen, men nu har arrangören kommit till slutsatsen att man måste ställa in helgens tävling helt.

– Vi tävlar med något som heter homolegerade bilar och dessa får bara framföras på rallysträckorna eller på en transportsträcka mellan dem. Men när vi inte längre fick köra på den här vägen gällde det även som transportsträcka, så nu kan vi inte ens ta oss till sträcka två, säger Anders Martinsson, ordförande i Älmhults MK, till Smålandsposten.

Martinsson berättar att motorklubben siktar på att arrangera tävlingen vid en annan tidpunkt under året, även om ingenting är klart i nuläget.

– Det är som det är. De jag känner för är alla som siktat in sig på att komma hit och tävla. Vi hade folk långt upp i Norrland som skulle kommit, några i SM-eliten, och det är ju bittert, säger Anders Martinsson till SMP om helgens inställda tävling.