Torsdag 2 juli börjar utställningen med vernissage och en vandring i fullmåne till Skogskatedralen med start från Galleri Stensjöäng. På vägen möts vandrarna av konstskulpturer. Den vackra småländska naturen med mossiga stenar på stigar förhärligar skulpturerna som dyker upp på vandringen och avslutas vid Skogskatedralen där Maria Bervelius, jazzsångerska kommer att sjunga och kula.

– Inspirationen till skulpturerna kom från att jag såg ett fågelstreck på himmelen och hur formen på strecket förvandlades av fåglarnas rörelser. Detsamma hände i ett fiskstim jag följde. Några rörelser och hela det övergripande mönstret förvandlas.

– I samma veva gick jag ut i vedboden och hittade gamla slangar till bildäck. Jag klippte former av gummit och hur jag än försökte skulle ingen bit bli den andra lik. Tillsammans med metalltråd kom verken till. Sista veckan ordnas workshops med Landart, jordkonst i Skogskatedralen för allmänheten att delta i. Då inbjuds till Finissage. Gunnel kommer att skänka en del av sina skulpturer till Skogskatedralen.