Den 25-årige forwarden lämnade Troja-Ljungby inför säsongen 2011/12 för att spela juniorhockey i USA. Sedan 2017 tillhör han NHL-laget Washington Capitals, där det dock inte blivit någon speltid. Gustafsson har istället spelat i AHL med Hershey Bears samt i ECHL med South Carolina Stingrays.

Förra säsongen noterades Ljungbykillen för tre assist på 44 matcher med Hershey Bears.

– Självklart är jag inte nöjd sett till det stora hela. Samtidigt får man också tänka på att jag gjorde det jag blev tillsagd och det tränarna ville. Man måste köpa sin roll och göra så gott det går och försöka utvecklas så mycket man kan, säger säger Hampus Gustafsson i en intervju med hockeysverige.se.

I nuläget befinner han sig hemma i Sverige. Kontraktet med Washington Capitals går snart ut och framtiden är i nuläget oviss för 25-åringen.

– Jag försöker släppa det där fram tills dess att jag fått besked från Washington. Just nu väntar jag fortfarande på besked från dem, men jag är öppen för andra alternativ. Europa också. Jag är öppen för mycket just nu.

– Om jag fick önska fritt så hade jag velat vara klar för en klubb i morgon. Ovissheten är ju som den är. Helst vill man veta så snabbt som möjligt men jag vet hur det funkar i den här branschen. Det är bara att lägga det åt sidan och fokusera på träningen för gör jag inte det kommer jag inte vara så bra jag kan när säsongen väl börjar, säger Hampus Gustafsson till hockeysverige.se.

Relaterat till artikeln