INMA Global Media Awards är en årligt återkommande gala som delar ut priser till medier runt om i världen. Priserna kan bland annat vara för bästa hantering av sociala medier, bästa mobilsajt och bästa nya printprodukt.

Idag släpptes nomineringarna för 2018 års gala och bland de nominerade medierna går det att hitta Hall Media, som tillsammans med Mittmedia, Sörmlands Media och VK Media blivit nominerade i kategorin ”Best New Paid Content or Subscribtion Initiative”, alltså bästa betalinnehåll eller prenumerationstjänst.

Koncernerna har blivit nominerade för det gemensamma initiativet . Kampanjen går i korthet ut på att prenumeranter hos de olika titlarna inte endast får tillgång till lokaltidningens digitala premium-material, utan också till betalinnehåll på 40 andra sajter runt om i Sverige. Exempelvis kan alltså en prenumerant hos Värnamo Nyheter också läsa betalinnehåll hos Gävle Dagblad eller Vestmanlands läns tidning, utan att betala något extra.

Sveriges lokalnyheter är ett samarbete som verkligen har våra prenumeranter i fokus. Mer journalistik för pengarna - på ett enkelt sätt. Riktigt kul att den idén som Hall Media var en av initiativtagarna till nu uppmärksammas internationellt, säger Herman Nikolic, redaktionell chef på Hall Media

Andra som har blivit nominerade i kategorin är:

ABP, från Calcutta i Indien

Dainik Bhaskar, från Bhopal i Indien

Editora Global, från Rio de Janeiro i Brasilien

Hearst Newspapers, från New York i USA.

Det här är inte första gången som Hall Media blivit uppmärksammade för sin journalistik. Under förra veckan blev av organisationen TU, tidningsutgivarna