Förra året firade Hallarydsloppet 30 år. Loppet har arrangerats varje år på annandag påsk sedan 1989 och slog även nytt deltagarrekord förra året.

Men i år blir det inget – i alla fall inte på det planerade datumet 13 april. Hoppet finns fortfarande för att arrangera loppet i höst.

Så här skriver arrangören Hallaryds IF i ett pressmeddelande:

”Hallaryd IF har idag beslutat att ställa in Hallarydsloppet. Beslutet har fattats till följd av den osäkerhet som råder med anledning av det nya coronaviruset och influensan (COVID-19) som viruset orsakar. Vi kommer istället undersöka möjligheterna att arrangera loppet under hösten 2020.

Regeringens beslut den 11 mars att förbjuda alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer tillsammans med Folkhälsomyndighetens uppmaning att begränsa sina resor inom landet innebär sammantaget att Hallaryd IF bedömer att Hallarydsloppet inte kan arrangeras som planerat den 13 april 2020. Hallaryd IF vill med beslutet ta ansvar för folkhälsan genom att inte bidra till att öka smittspridningen i samhället”.