Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håller föreläsning om åldringsbedrägerier

En föreläsning om åldringsbedrägerier ska snart hållas i Markaryds Kulturhus. Den riktar sig främst till äldre och ska hållas av både företrädare från Polisen och från Markaryds Sparbank.

– Föreläsningen är planerad sedan en tid tillbaka, men är just nu högaktuell efter den senaste tiden med ökat antal brott mot äldre, berättar Bengt-Ove Ohlsson som är säkerhetsskyddschef på Markaryds kommun.

Föreläsningen kommer att hållas den 3 februari på Markaryds Kulturhus och riktar sig till pensionärer och äldre personer. Den kommer då företrädare från både Polisen och Markaryds Sparbank att hålla i Kulturhuset.

– Från polisen kommer vår kommunpolis Anders Buene att föreläsa och från sparbanken troligtvis Tomas Westeson.

Då det gäller Markaryds Sparbank så är det på måndagen dock inte 100 procent klart vem det är som representerar banken. Ett planeringsmöte skulle hållas på onsdagen.

Föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Markaryds kommun och SPF, PRO, Brottsofferjouren, Polisen, ABF, SPV, och Markaryds sparbank.