Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby sparkar Nanne Bergstrand

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand får sparken.
"Vår ambition är att ta oss högre upp i svensk fotboll", säger ordföranden Richard von Yxkull.

Bergstrand, som hade ett år kvar på kontraktet, kom till Hammarby 2014 och förde då upp laget i allsvenskan. Laget slutade på elfte plats i år, tio poäng från kvalstrecket.

Rykten om att Bergstrand skulle få lämna Hammarby har funnits en längre tid och efter sista hemmamatchen i höst sade Bergstrand att han inte visste något om framtiden, men att han hade en stark framtidstro för laget.

"Anledningen till att vi har valt att ta det här beslutet är att vi upplever ett behov av att få in en ny röst och ny energi i klubbens sportsliga utveckling", säger von Yxkull till klubbens webbplats.

"Någonstans var Nannes uppdrag att ta oss till en stabil plats i allsvenskan, vilket han och vi lyckats med. Våra ambitioner är att ta oss högre upp i svensk fotboll och i det läget vi är nu känns det rätt att låta en ny kraft ta över".

Hammarby har inte gjort klart med någon ny tränare. Däremot sägs klubben ha träffat minst två kandidater, däribland norrmannen Tor Ole Skullerud, uppger Expressen.