Lördagen den 25 mars står han på scenen på Grand i Ljungby tillsammans med flera musikaliska veteraner i The Mule Skinner Band, som egentligen är samma band som i början på 60-talet var The Streaplers. The Mule Skinner Band är döpt efter Streaplerssuccén "Mule Skinner Blues" från 1964.

– Vi har bestämt att vi bara skall ge omkring 25 konserter om året med The Mule Skinner Band, berättar Gert Lengstand. Vi är ju mellan 72 och 75 år, så vi måste få tid till annat också.

The Mule Skinner Band består av kvartetten Gert Lengstrand, tvillingarna Göran och Håkan Liljeblad samt Bjarne Lundqvist.

– Tvillingarna var med redan från början. Bjarne Lundqvist värvade vi över från Flamingokvintetten 1963, berättar Gert Lengstrand.

Det var vid denna tid The Streaplers hade sin första storhetstid. Mats Alfredsson och Lasse Larsson var också med från början i Streaplers.

– Lasse Larsson spelade ju keyboard och var med i Streaplers i 45 år fram till 2004, då han tyvärr avled.

– Men vi har med en keybaordist på konserten . Han heter Jörgen Flach och är mycket duktig.

Showen på Grand blir en minnenas kavalkad. I inledningen visas en svart-vit kortfilm med The Streaplers - en film som regisserades av Åsa Nisse-regissören Ragnar Frisk och som spelades in på Nalen 1965.

– Därfter kommer vi gubbar in på scenen och sedan blir det full fart.

Hur var det då med mötet med The Beatles? Gert Lengtstrand berättar.

– Det var i juli 1964 som Beatles uppträdde på Johanneshovs isstadion och Streaplers spelade förband. Vi träffade ju hela bandet - det var fyra helt vanliga popkillar.

Något år tidigare hade The Streaplers sin största popsuccé med låten "Diggity Doggety".

– När den låten gick in på Tio i topp gick den direkt upp på första plats och petade ner Beatles med "She Loves You" till andra.

Gert Lengstrand har skrivit omkring 500 kåtar. "Eloise", "Miss Decibel" och "Växeln hallå" är några av låtarna han gjort tillsammans med Lasse Holm. 1999 skrev han tillsammans med Lars "Dille" Diedricson - som avled så sent som i förra veckan - ""Tusen och en natt" ("Take me to Your Heaven") som Charlotte Nilsson vann Eurovision Song Contest med 1999.

"Diggety Doggety" såldes i omkring 50.000 exemplar, och var den största succén för Streaplers under popbandstiden.

Den följdes av hitlåtarsom "Mule Skinner Blues" och "Rockin Robin".När 60-talet började närma sig sitt slut ebbade intresset för popband ut en del. Gert Lengtsrand hade uppnått det han ville på scenen och nöjde sig med att skriva låtar och producera - åt Streaplers och många fler.

- Vid den tiden kunde faktiskt Streaplers ha upphört helt och hållet. Tvillingarna Liljeblad funderade på att hoppa av. Men båda stannade kvar och runt 1969-1970 var Streaplers på banan igen. Men då satsade man på dansbandsmusik och gruppen blev enormt framgångstik. Mot slutet av 1990-talet toppade Streplers Svensktoppen 22 veckor i följd med "Till min kära", som höll sig kvar på listan i inte mindre ån 73 veckor.

Tvillingarna Liljeblad var med i The Streaplers långt in på 2000-talet, men lämnade över gruppen till andra efter närmare ett halvsekel. Men det kliade i fingrarna på de ursprungliga medlemmarna och 2014 gick man samman i det nya bandet The Mule Skinner Band.

– Vi började repetera och det visade sig att allt satt i ryggraden, så nu är vi ute igen.

– Det blir en kavalkad på Grand, lovar Gert. Vi spelar naturligtvis Streaplers-låtar men också annan musik som var populär när vi började lira, till exempel låtar som Jerry Lee, Elvis och Chuck Berry hade succéer med.

2015 släppte The Mule Skinner Band sitt debut-album. Och bara några dagar efter konserten i Ljungby släpps album nummer 2. "Än en gång" ges ut 31 mars.

Arrangör för konserten på Grand är Håkan Svensson i Vrå. Mer än 200 biljetter har sålts i förköp, men det kan bli utsålt på Grand.