– Israel är de största terroristerna och det judarna gör nu mot Palestina är värre än det Hitler gjorde mot judarna. Kaplan har helt rätt och borde inte ha avgått, säger Abdelhak Lahouaichri.

På måndagen meddelade statsminister Stefan Löfven (S) vid en presskonferens att miljöpartisten Mehmet Kaplan avgår som bostadsminister. Kritiken mot Kaplan har varit massiv den senaste tiden. Men det som slutligen fällde honom var ett filmklipp från 2009 i lokala tv-stationen Somali Star tv som sänts i Öppna kanalen.

Mehmet Kaplan jämförde då Israels agerande mot palestinier med Nazitysklands behandling av judar. Att göra jämförelser mellan nutida Israels politik och nazisternas kan vara antisemitiskt, enligt Europeiska parlamentets arbetsgrupp mot antisemitism.

Ordföranden i muslimska föreningen i Ljungby, Abdelhak Lahouaichri, är mycket upprörd över att Mehmet Kaplan fick avgå på grund av uttalandet om Israel och nazisterna.

– Vi muslimer stöder Kaplan, han har inte sagt något som är fel. Han formulerade en åsikt som 1,7 miljarder muslimer i världen håller med om och som vi muslimer i Sverige också håller med om, slår Abdelhak Lahouaichri fast.

– Jag har inget emot judendomen, men Israel är de största terroristerna i världen. Israel vill inte acceptera FN:s lösningar för Palestina och blockerar Gaza, fortsätter han.

Abdelhak Lahouaichri menar att Sverige böjer rygg för Israel. Han tycker att det var fel av Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, att kritisera Mehmet Kaplan.

– Han får inte lägga sin näsa i det som händer i svensk inrikespolitik. Men svenskarna är rädda för Israel. Ni pratar om demokrati, men det är judarna som styr världen och Sverige, påstår Abdelhak Lahouaichri.

– De kallar oss för islamister, låt dem kalla oss för det då. Men vi hoppas att vi ska få samma rättigheter som judarna med antisemitismen och att det också blir förbjudet att kritisera muslimer.