I förra veckan stod det klart att

Det är tredje butiken i Ljungby som har tvingats slå igen i år.

Tidigare har klädbutikerna Sandis of Sweden på Kungsgatan och Stora Systers Mode i Köpcenter Månen upphört.

Totalt är det nu tolv tomma butikslokaler i centrum.

– Det känns trist att det blir tomma lokaler. Man blir ledsen när man ser det, säger Christopher Moberg, näringslivschef på Ljungby kommun och fortsätter:

– Vi försöker få hit nya etableringar och fylla de tomma lokalerna, men det är ganska tufft. Ljungby är något för litet för att locka nya etableringar. Vi har fört en dialog med några kedjor, men det tar tid att prata med de stora drakarna och vi har just nu inga nya etableringar av butiker på gång i Ljungby centrum.

Ljungbyborna har kanske inte insett hur bra butiker de har inpå knuten.

Istället åker de till Grand Samarkand i Växjö eller till Väla utanför Helsingborg och handlar.

Christopher Moberg håller med om det. Han anser att Ljungbyborna borde vara mer lojala med de lokala butikerna.

– Vi som bor och lever i Ljungby har ett ansvar att handla lokalt och hjälpa de lokala butikerna om vi vill ha dem kvar och om vi vill att Ljungby ska blomstra. Det står jag för, säger Christopher Moberg.

– Vi behöver bli ruggigt duktiga på att nyttja de butiker som finns här och i hela Ljungby kommun. Vi har ju ett fantastiskt utbud av butiker i Ljungby. När man funderar på att köpa något borde man välja att handla i butikerna i Ljungby istället för att åka till Grand Samarkand eller Väla.

– Vi som bor och lever i Ljungby har också ett ansvar att prata väl om Ljungby när vi kommer ut, vi ska vara goda ambassadörer åt Ljungby, lägger han till.

– Tidigare gjorde jag det, men efter att jag börjat jobba på kommunen har jag skärpt mig betydligt och nu sköter jag en hel del av mina shoppingrundor lokalt i Ljungby, svarar Christopher Moberg.

– Vi kommer att försöka engagera oss lite mer i centrum och komma på nya lösningar, och vi ska leverera mer engagemang ihop med fastighetsägarna och Ljungby centrumförening.

– Vi har redan haft möte om detta, nu behöver vi få in mer folk i centrum som gör av med pengar i butikerna. Man kanske ska tänka i nya banor när det gäller de tomma butikslokalerna, det kanske inte måste vara en ny klädbutik alltid.

– Det låter som en bra idé, det kanske hade varit något att jobba för, säger Christopher Moberg.