1.

Brottsutredaren Peter Springare vid polisen i Örebro skrev på Facebook att invandrare och asylsökande ofta dyker upp som misstänkta gärningsmän i vålds- och sexbrott. Frederik Svärd, vid polisen i Ljungby, känner igen sig i den bilden till stor del, men han är tveksam till inlägget.

2.

I dagens slit och slängvärld så infinner det sig en beundran över de som inte anammar den mentaliteten. Kjell och Elin Bertilsson i Lidhult tillhör dem som inte finner någon anledning att rata det gamla som ännu fungerar.

3.

En ladugård började brinna i Össlöv, nordost om Ljungby. 65 kor dog i den övertända ladugårdsbyggnaden.

4.

Först tänkte kompisarna att de fått en gädda på kroken, men det visade sig vara fel.

– Det här är det sjukaste jag fått, berättar Mattias Svensson.

5.

Företaget Ymer Technology flyttade produktionen från Kina till Ljungby. Samtidigt planerade ett annat företag en stor nyetablering i kommunen.

1.

En förälder som har barn på en förskola i Älmhult var tvungen att ringa till förskolan innan hämtning och lämning. Anledningen var att barn blev oroliga när föräldern hade uniform.

2.

Ett stort antal personer reagerade mot att kommunen avvisade ensamkommande flyktingbarn. Kommunalrådet föreslog en skattehöjning för att de ska få stanna i Älmhult.

3.

Väg 120 mellan Älmhult och Delary fick grävas upp igen. Orsaken: Fel fyllning hade använts på en del av sträckan.

4.

Rallyföraren Robin Sandberg och kartläsaren Mathias Bengtsson kraschade under en SM-tävling.

5.

Två ungdomar löpte amok på Nicklagårdens HVB-hem. De slog sönder kyl- och frys, dörrar, lampor, garderobsdörrar och ett antal lådor.

1.

Trudelutt är en liten uppstickare i glassbranschen. En av företagets gula bilar körs av Trarydsbon Anders Segemalm.

2.

En man avled efter en singelolycka i Timsfors.

3.

Sedan 2011 har de arbetat med Den sista riktiga Bondfilmen, och i maj hade den premiär.

– Det var över alla förväntningar, surrealistiskt och helt galet, säger Mats-Ola Pålsson, en av filmens regissörer.

4.

Någon smög sig in vid Strömsnäsbruksbon Christiaan van Woensels bostad och stack hans hund med en kniv. Hunden, som fick allvarliga skador, avlivades samma dag av veterinären.

5.

En man i 55-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha fått ett träd över sig. Mannen fick vårdas för livshotande skador på intensivvårdsavdelningen.