Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är föreningarna som får mest pengar från Gräsroten

För sjunde året i rad delar Svenska Spel via initiativet Gräsroten ut miljontals kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I Kronobergs län får föreningar ta del av drygt 1,2 miljoner. – Gräsroten betyder att vi lyckas hålla ner medlemsavgifterna för våra ungdomar, säger Jerry Andersson i Ljungby IF.

Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

De idrotter som tilldelas mest pengar är i tur och ordning fotboll, ishockey, innebandy, gymnastik och ridsport.

– Svenska Spels Gräsroten är en viktig byggsten för att fotbollen i Kronoberg ska fortsätta växa och utvecklas på både bredd- och elitnivå. Så att fler barn och ungdomar i länet får möjligheten att komma i rörelse, träffa kompisar och kanske en dag dra på sig den blågula tröjan, säger Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll i ett pressmeddelande.

I länet är det Östers IF som får mest pengar till sin ungdomsidrott. Klubben får 182 200 kronor med hjälp av sina 4 137 supportrar hos Svenska spel. Tvåa är Tingsryds AIF som har 2 354 supportrar och kan inkassera 102 940 kronor.

Av våra lokala lag hamnar Ljungby IF högst upp som trea i hela länet. Med sina 1 599 supportrar får LIF 76 328 kronor.

Jerry Andersson, ordförande i Ljungby IF, är nöjd med det ekonomiska tillskottet.

– Gräsroten betyder att vi lyckas hålla ner medlemsavgifterna för våra ungdomar, samt att de ungdomar vars föräldrar inte har råd med medlems- och deltagaravgift får deltaga kostnadsfritt. Vi har byggt en ny klubbstuga där vi bland annat håller ungdomsträffar och ledarutbildningar, och pengarna från Gräsroten har delfinansierat detta bygge. Inför nästa år planerar vi ett större materialinköp av bland annat fotbollar och matchtröjor samt ledarutbildning för våra ungdomsledare, säger Jerry Andersson.