Det låter nästan för bra för att vara sant. Träningscentret i Ljungby lanserar dagen till ära "Spin of chocolate". Ett nytt träningskoncept där man kombinerar spinning och bjuds på obegränsat med choklad under tiden man svettas.

"Choklad ger dig massor med energi och dessutom tröttnar du aldrig på choklad" skriver TC i Ljungby på Instagram.

Och mycket riktigt är det för bra för att vara sant.

Ljungby bibliotek satsar också stenhårt på att luras på Instagram. I en film demonstrerar personalen en ny metod för identifiering vid lån av böcker – genom fotavtryck.

"Det är bara hiva upp foten så bra ni kan", säger en ur personalen och slänger upp en fot på utlåningsmaskinen.

Några som var tidigt ute denna aprilmorgon var engagerade i gruppen Odensjö på Facebook. Här meddelade man i ett inlägg att ett helikopterföretag skulle starta reguljärt flyg mellan Odensjö och Växjö, på grund av de många studerande ungdomarna som dagligen reser mellan orterna.

"Ungdomarna lider av svår hemlängtan, de önskar snabb och säker transport hem till nära och kära", skriver man bland annat.

Ljungby kommun luras också. På webbsidan kan man läsa om att kommunalråden gemensamt beslutat att påbörja arbetet att leda in ån Lagan i Ljungby centrum.

– Städer som är uppbyggda kring vatten har en tendens att bli trivsammare. Vi har fått många förslag genom åren om att lyfta fram ån mer. Nu gör vi slag i saken, säger Magnus Gunnarsson, kommunalråd.

På måndagseftermiddagen gick P4 Kronoberg ut med att radion blivit lurade av polisen – i direktsändning. Kommunpolisen Scott Goodwin fick frågan om vad polisen gjort i helgen då han nämnde "eyeballing".

Radion rapporterar att skämtet gick ut på att missbrukare kan få mindre pupiller med hjälp av citronsaft och en pingisboll.

– Detta är en blunder, vi borde ha ifrågasätt hans påståenden ytterligare, självklart kan man lita på Sveriges Radio, säger agendachef Per Jodenius på radion.

Har du sett fler lokala aprilskämt i ditt flöde?