Samuel West heter mannen som ställer ut 80 olika "läckerheter" från jordens alla hörn. Besökaren får bland annat smaka på marsvin, tugga på ost med krypande larver, smaska på rå aphjärna och dricka musvin.

Det serveras vidare friterad tarantella (en art av fågelspindel), tjurpenis, tomatjuice med marinerade getögon, kokt ankägg med foster och Su Callu (en ost som görs inuti magsäcken på en nydiad, slaktad getkilling.

Samuel West berättar för TT vad han själv tycker är den äckligaste maten på utställningen: isländsk surhaj

– Det smakar ammoniak och död. Någon har beskrivit det som att tugga på en urinindränkt madrass, säger han.

Bild 1 av 5 Samuel West, initiativtagare till Disgusting Food Museum i Malmö, bjuder på 80 "läckerheter" från jordens alla hörn.

Foto Johan Nilsson/TT

Vad man tycker är motbjudande föda beror på var man vuxit upp i världen konstaterar Samuel West, som fann saltlakrits extremt konstigt när han flyttade till Sverige från USA.

– Jag minns det, det var det äckligaste som fanns, säger han till TT.

Andra svenska "delikatesser" som serveras är Kalles kaviar och surströmming.

Idén till äckelutställningen uppges vara att få besökarna att ifrågasätta sina föreställningar om mat och öppna för nya proteinkällor som insekter och laboratorieodlat kött. Den som ändå får det att vända sig i magen under besöket kan använda sig av kräkpåsen man får på vägen in till museet.