Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellgrens framträder i Diö

Det väntar en musikalisk resa i Diö Missionskyrka kommande helg.

Missionsförsamlingen i Diö har bjudit in musikfamiljen Hellgren för att under fredagskvällen framföra ett varierat program.

Temat för konserten är Nils Frykmans liv och sånger.

Det kommer att bjudas på välkända sånger i fina arrangemang som ska spelas på såväl vanliga som lite mindre vanliga instrument.

Nils Frykmans sånger beskrivs som lätta, glada och med folkliga melodier. Själv tyckte han att sångerna ska vara "sanna som bibeln och enkla som ett barn".

Familjen Hellgren består av musikerna/musiklärarna Lars och Louise Hellgren och deras barn. Under konserten i Diö medverkar tre medlemmar ur familjen, Louise, Hanna och Lars.

Talangframgång

Den musikaliska familjen är mest känd för att de 2008 deltog i Talang 2008 på TV 4. De framträdde i direktsändning inför någon miljon framför tv-apparaterna.

Talang-bidraget finns på You Tube och har där visats över 280 000 gånger.

Familjen har spelat in tre cd-skivor och har gett konserter i drygt 250 kyrkor.

De instrument som används i Diö Missionskyrka är bland annat violin, tvärflöjt, oboe, tuba och piano. Men de spelar också på lite mer oväntade instrument som krycka, såg och skrivmaskin.

Under framträdandet i Diö kommer publiken att under flera av sångerna inbjudas till allsång.