Riksteatern Ljungbys program för i höst är klart, men några föreställningar på Grand är ju inte möjliga. Men på Godsmagasinet bjuds det på teater och dessutom på några orter utanför tätorten. Vidare anordnar Riksteatern Ljungby teaterresor både till Växjö och Jönköping.

Det blir två föreställningar i Ljungby kommun av "Hissvägraren" med Olof Bergström. Föreställningen skrevs för 12 år sedan av Bengt Ahlfors för Lasse Pöysti. Det gick lång tid i Finland, och Regionteaterns Olof Bergström har nu också en långkörare med den. Den 1 oktober spelas den i Angelstads Folkets hus och 10 oktober i Vrågården. "Hissvägraren" handlar om en person som levt hela sitt liv i samma lägenhet.

Tre kvinnor

Regionteaterns uppsättning av "Lust" spelas på Godsmagasinet det 26 oktober, där Saskia Husberg, Leonie Vincent och Anja Lek Paulsson gestaltar tre kvinnor i tre olika generationer. Det är en scenisk berättelse om kroppsglädje och kroppsskam, kärlekssmärta och längtan.

Helen Sandström Cruz står för både manus och regi.

Till Tallklinten i Odensjö kommer Anna-Maria Kall den 28 november med monologen "Dansa med mig". Det är en berättelse om ensamheten och en hyllning till teatern.

Två resor

Två teaterresor anordnar Riksteatern Ljungby. Den ena går den 22 september till Växjö konserthus där musikteaterföreställningen "Balladen om Nygatan 8" ges med massor av musik av Cornelis Vreeswijk. I slutet av november blir det också en resa till "Spelman på taket" till Spira i Jönköping.