Joakim Nilsson studerar till vardags Coaching och Sport Management på Linnéuniversitetet i Växjö. Vid sidan av studierna arbetar han ideellt i Troja-Ljungbys juniororganisation i en roll som han själv inte riktigt kan sätta namnet på.

– Jag jobbar med att få spelarna att må bra, ha rätt attityd och med att motverka psykisk ohälsa. Det är en slags stödfunktion till ledarna på isen och jag jobbar med det som är off-ice. Jag har pratat en hel del med killarna om psykisk ohälsa och de bitarna och jag fick nyligen nys om att ”Jonte” (Jonathan Hedström) var ute och föreläste om detta.

Joakim Nilsson bestämde sig därför för att bjuda in hockeyprofilen till Ljungby ”för att knyta ihop säcken”.

– Första tanken var att ge detta till spelarna i klubben men sen såg vi möjligheten att kunna nå ut till övriga föreningar i Ljungby och trakterna runt omkring.

Jonathan Hedström kommer till Ljungby på tisdag och då väntar två föreläsningar. En på dagen för ett 50-tal av Troja-Ljungbys juniorer och ledare, och en på kvällen som är gratis och öppen för alla.

– Han kommer ta upp sin resa med ätstörningar och psykisk ohälsa som började i 16-årsåldern. Sen får man följa hans resa genom SHL, NHL och landslaget. Det blir också en del om machokultur och sådana bitar, förklarar Joakim Nilsson.

Han säger att det är stort intresse för den öppna föreläsningen på tisdagskvällen.

– Det har varit över förväntan. Det är ett 80-tal anmälda i nuläget och de senaste dagarna har det bara blivit mer och mer.

– Det kommer komma personer från föreningar i Ljungby, Rydaholm, Sävsjö, Tingsryd och Jönköping. Mental ohälsa inom idrotten är ett aktuellt ämne och det är en bra chans för Troja att visa att vi tar det här ämnet på allvar.

Anmälan till föreläsningen görs på www.sisuidrottsutbildarna.se.