Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög placering för Lagan IBK:s målvakt

Lagan IBK:s målvakt har hittat formen och var en av matchvinnarna senast. Nu placerar sig Niclas Andersson som en av allsvenskans hetaste målvakter.

Innebandymagazinet har skrivit om allsvenskan hetaste målvakter. Där visar det sig att Lagan IBK:s Niclas Andersson ligger på andra plats av den södra seriens målvakter med 78,8 i räddningsprocent.

Etta ligger Lindås Rastas målvakt Oskar Adler, som förra säsongen spelade i SSL, på 81,4 procent. Noterbart är att Andersson, som förra säsongen spelade i division 1, har fått 80 skott mot sig och släppt in 17 medan Lindåsmålvakten har fått 59 skott och släppt in elva.

Om man tar med målvakter från både norra och södra allsvenskan återfinns Andersson på fjärde plats. Adler leder även här följt av Philip Berkvens, Tullinge, 80,4 procent och Jonathan Hjelm, AIK IBF, på 80,3 procent.

Enligt Innebandymagazinet är målvaktsligan inte fullt tillförlitlig eftersom den bygger på matchprotokollen, där alla lag inte räknar räddningsprocent i samtliga matcher. Målvakterna på listan har fått minst 50 skott mot sig.