– Det känns skönt att vara tillbaka och det ska bli sjukt kul. Jag har hamnat i ett skönt gäng och en bra stad, skrattar Jens, som lagt sig till med gigantiska rastaflätor som frisyr.

Efter spel i juniorlaget flyttade Jens norrut till Leksand, där han spenderade två säsonger. Därefter blev det en sväng i Europa och österrikiska EC Salzburg innan han återvände till Sverige igen.

Först blev det en sväng i allsvenskan med Mora och sedan div 1-spel med Tingsryd respektive Visby/Roma.

Tanken var att det skulle bli spel i norska Kongsvinger den här säsongen, men Jens valde att bryta kontraktet efter några veckor.

– Det blev inte som jag hoppades, säger Jens, som förra veckan var med och tränade med A-laget i Troja.

– Det var ingen try out eller något sådant. De saknade en spelare och jag fick chansen att vara med och de fick möjlighet att studera mig.

Och efter Trojas cupseger i Mariestad den gångna helgen blev det klart att Jens Holmström åter blir trojan. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Jag flyttar hem till pojkrummet hemma hos morsan och farsan. Men jag är på jakt efter både lägenhet och jobb, berättar Jens.

– Hårt jobb. Jag är en grovjobbare, men som även har känsliga handleder.

– Vi har ett bra lag. Varför inte gå hela vägen tillbaka till allsvenskan? Och att få spela i den nya arenan ska bli underbart, slutar återvändaren Jens Holmström.

Pelle nöjd

En som också är nöjd med påskriften är Trojas tränare Pelle Svensson.

– Vi får en hårdare konkurrenssituation på forwardssidan och vi blir även mindre skadekänsliga.

– Vi får en kille som är allround och behärskar både power play och box play. Då det är en Ljungbykille smälter han dessutom in i gruppen direkt och det värderar vi högt, säger Pelle Svensson.

Jens gör sitt första framträdande i A-lagströjan till helgen då Troja möter Frederikshavn respektive Ålborg i Danmark.