Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur motiverades chefens befodran?

Jag vill bekräfta den insändare, gällande kommunchefen i Markaryds kommun, som publicerades 29 maj, Det behövs ett ställningstagande gällande ansvar. När den aktuella chefen anställdes låg en mycket positiv information på intranätet att kommunchefen anställt denne. Detta anslag försvann när polisanmälan blev offentlig. Det går inte heller att som Kommunalrådet gjorde i intervjun med Sveriges radio, skylla på tidigare förvaltningschef.

Det fanns inga rekommendationer från något håll som stödde denna rekrytering. Jag ställer mig frågan hur det kommer sig, att trots all information som fanns, hur chefen i fråga alls kunde befordras och även hur lönen motiverades?

All information var känd av kommunchef och kommunalråd. Därför går det inte att skylla ifrån sig. Att bete sig så ansvarslöst mot våra verksamheter och med våra skattemedel behöver förklaras. Frågorna ställs direkt till kommunchef och kommunalråd.

Smålänningen vill gärna att insändare skrivs under med namn. Eftersom det föreligger risk för repressalier går inte detta. Jag välkomnar varmt införandet av visselblåsarfunktion.

Medarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel