Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tänker ni kring inköp?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

För några veckor sedan skrev jag detta brev till socialnämnden. Har ännu inte fått något svar.

Jag undrar hur ni tänkt när det gäller inköp i hemtjänsten som insats? Idag måste alla beställa hem sina varor från affären. Detta kostar dem en summa för packning och utkörning varje gång de tar hemkörning. Det är en kostnad på minst 80 kronor beroende på var man beställer sina varor. Det är många som har en låg pension och detta gör att de får ännu sämre ekonomiskt än om hemtjänsten hade handlat åt dem. Till detta ska ni tänka att hemtjänsten är avgiftsfri för dem som har låg pension. Så detta innebär att våra pensionärer får en sämre livssituationer den dagen de inte kan gå till affären och handla eller har någon annan som kan handla till dem.

Har svårt att se att ni får stöd i socialtjänstlagen för detta. Där står att kommunen ska tillgodose en god omsorg. Om det inte finns någon mat hemma är det en god omsorg?

Jag tycker det är dags att ni tänker till på hur ni behandlar våra svaga i kommunen. Det går inte att spara hela tiden. Gör en budget som stämmer med verkligheten och höj skatten om det behövs. Det viktiga är att våra svaga får den hjälp de behöver och mat på bordet utan dyra kring kostnader.

En som undrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel