SVT Sport avslöjade att Borgqvist och Stone var på väg till HV71 och nu har klubben bekräftat värvningarna av den meriterade duon.

Forwardsduon kom etta respektive tvåa i Leksands interna poängliga den gångna säsongen med 32 och 30 poäng på 36 grundseriematcher. Anna Borgqvist, född 1992, kommer ursprungligen från Växjö och har spelat i både Leksand och Brynäs under flera säsonger. Hon är dessutom tungt landslagsmeriterad och har spelat både VM och OS för Damkronorna.

Kanadensiskan Danielle Stone, född 1990, lämnade Calgary Inferno 2015 för spel i Sverige, först en säsong med Sundsvall/Timrå, sedan en med Brynäs och nu senast alltså med Leksand.

– Det är två klasspelare som förstärker laget. Anna har varit en profil i både SDHL och Damkronorna under många år och Danielle visade förra året att hon både är en farlig målskytt och en skicklig passningsspelare, säger HV:s general manager Peter Ekelund i ett pressmeddelande.

HV71 har efter säsongen 2018-2019 tappat flera profilstarka spelare, som Jenni Asserholt, Fanny Rask, Sabina Eriksson, Claudia Kepler och Maja Jakobsson. Men nu har klubben också förstärkt med några intressanta namn.

Före dubbelvärvningen av Borgqvist och Stone presenterades Kennedy Marchment som ett HV-nyförvärv. Marchment vann Linköpings interna poängliga den gångna vintern.